logo white

Biografia e Infinity për Muzikën

Suksesi i arritur deri tani është rezultat i talentit që posedon, duke e bërë të lidhet emocionalisht me muzikën dhe të sjellë më tej dashuri dhe emocion te publiku. Përshkrimi dhe rrëfimi i mëposhtëm që do të lexoni do t'ju japë një pasqyrë që pasqyron dhe informon vizualisht për udhëtimin tim të deritanishëm. Që fëmijë e kam kuptuar që muzika është pjesë e jetës, duke u prezantuar në lojë dhe në familje me një interpretim thuajse sikur të kishte ndodhur në një koncert. I lindur në Pejë, në një qytet me traditë në muzikë, po ashtu në një familje muzikantësh, i rritur dhe i rrethuar në ambiente muzikore, ishte e pashmangshme të mos fillonte dashuria dhe pasioni për zhvillimin profesional muzikor. .. Përfundimi si këngëtare tani, nuk ishte pjesë e mendimeve të mia por mbeti vetëm një dëshirë e fshehtë. Hapi im i parë ishte në shkollën e pianos dhe muzikës, ku sukseset nuk ishin të vogla. Pjesëmarrja në konkurse ishte gjithmonë aty, por interesi im ishte më i gjerë, prandaj fillova ta njihja në interpretim dhe të luaja edhe në instrumentin e klarinetës. Unë isha e vetmja femër klarinetiste, por privilegji më i madh ishte puna e suksesshme, e cila vlerësohej gjithmonë në maksimum. Talent Show “The Voice Of Albania” më zgjoi një dëshirë të pashuar për të provuar rrugën time si këngëtare, ndaj guxova dhe u përpoqa. Pritshmëritë e mia ishin mjaft të ulëta, krahasuar me arritjet e mia atje. Sigurisht, kjo më ndihmoi të depërtoja te publiku, duke fituar zemrat e tyre, gjë që më bëri më të fortë për të vazhduar dhe për të ecur përpara në atë që doja. Pas “The Voice of Albania”, fillova të sjell projekte të ndryshme, kam qenë pjesë e festivaleve të ndryshme, ku në disa prej tyre kam marrë çmimin e parë, gjëra që kanë qenë shumë të vlefshme për mua. Në këtë spektakël arrita të jem një vokaliste që shpreh emocione në performancë, ku gjatë këtij edicioni fitova zemrën e publikut dhe publikut të gjerë dhe kjo më bëri të shkoj në mbrëmjen finale. Gjatë kësaj kohe kam qenë më dominues në zhanrin e muzikës ROCK, veçanërisht në atë alternative. Imazhi i arritur në këtë zhanër muzikor ende më ndjek. Por duke u mbushur muzikalisht dhe duke u avancuar profesionalisht, dëshira për eksplorim më bëri kurioz, të provoja rryma të tjera muzikore dhe në këtë mënyrë fillova të këndoj krahas rock-ut si në zhanrin argëtues ashtu edhe në atë popullor. Kjo bëri të mundur paraqitjen edhe në festivale të tjera si “Top Fest”, “Kënga Magjike” dhe “Kosovarja Këndon”, festival ky kombëtar ku fitova vendin e parë të jurisë dhe çmimin mediatik. Rruga ishte e gjatë dhe do të vazhdoj, ishte sfiduese dhe do të vazhdojë të jetë edhe më tej, por më pëlqen dhe është pikërisht ajo që kërkoj nga jeta. Muzika, jeta është e mbushur me muzikë, dhe pikërisht këtë po bëj, çdo ditë jam një hap më afër suksesit. Pa dyshim që është pak i lodhshëm, për arsye të ndryshme, sepse rrugëtimi që zgjodha nuk është aspak i lehtë, por me përkushtim dhe dashuri për punën, gjithçka arrihet dhe kapërcehet. Albina Kelmendi


Albina & Familja Kelmendi - Duje | Albania 🇦🇱 | Official Music Video | Eurovision 2023

Tani në spotify

Top lista e Albina Kelmendit në Spotify

Projektet e fundit

Galeria e turneut

Disa foto nga projektet e përfunduara

Booking

Bujar Kelmendi
Tel: +383 45 500 057
booking@albinakelmendi.com

Video

Publico Group
Tel: +383 48 383 383
info@publico-group.com